BRD Asigurări de Viață și BRD Asigurări Generale anunță acoperirea riscurilor provocate de COVID-19

2020-04-02

BRD Asigurări de Viață și BRD Asigurări Generale anunță acoperirea riscurilor provocate de COVID-19

BRD Asigurări de Viață și BRD Asigurări Generale, companii membre Societe Generale Group, anunță că vor acoperi în mod excepțional riscurile provocate de COVID-19 pentru clienții lor asigurați prin mai multe tipuri de polițe.

 

În general, epidemiile sau pandemiile reprezintă excluderi în termenii și condițiile unui contract de asigurări, totuși în contextul actual creat de COVID-19, clienții au nevoie de sprijin.

 

„Am luat această decizie pentru clienții noștri întrucât simțim că este nevoie de noi mai mult ca oricând. Trăim o perioadă care ne afectează profund atât personal, dar și cu puternice implicații financiare. Să protejăm clienții în perioade dificile din viață este esența activității noastre. Deși nu a fost o decizie ușoară pentru că implică niște costuri semnificative pentru cele două companii de asigurări, această decizie susține cu fapte strategia noastră de a oferi valoare clienților prin serviciile și asigurările noastre, a declarat Arnaud de la Hosseraye, Director General BRD Asigurări de Viață.

 

Acoperirile oferite clienților în mod excepțional de BRD Asigurări de Viață sunt următoarele:

  • Pentru clienții care au achiziționat asigurări atașate creditelor de la BRD Groupe Societe Generale și de la BRD Finance, va fi acoperit în mod excepțional decesul provocat de infecția cu COVID-19;
  • În cazul asigurării cu componentă investițională EduPlan încheiată cu scopul de a-i oferi copilului un start mai bun în viață, compania va prelua plata primelor până la maturitatea (finalul) contractului în cazul în care intervine decesul persoanei asigurate (părinte, bunic sau tutore conform contractului) din cauza COVID-19.
  • Pentru asigurarea Invest Benefit+ capitalul investit va fi protejat conform condițiilor contractuale în cazul decesului asiguratului provocat de COVID-19.
  • În cazul asigurării de sănătate BRD MedCare achiziționată de angajatori pentru angajații săi, compania va analiza pentru fiecare caz în parte solicitările de plată a indemnizației de spitalizare din cauza COVID-19 conform pachetului de asigurare.
  • Pentru asigurarea de călătorie oferită de BRD Asigurări Generale, anularea călătoriei în perioadă de pandemie este deja acoperită.